Apple ne želi kupiti Twitter – želi ga integrirati u iTunes

Apple ne želi kupiti Twitter - želi ga integrirati u iTunes

Nedavno je New York Times objavio izvještaj u kojem se kaže da je Apple započeo pregovore oko kupovine Twittera. Kasnije se pokazalo da Apple ne pregovara oko kupovine nego oko drugih stvari.

[pullquote]Izvori bliski Twitteru tvrde da su  razgovori o eventualnom ulaganju u Twitter vođeni prije više od godinu dana i da su propali. Apple ne želi davati novac iz svoje bogate riznice. No pregovori se sa Apple vode, ali ne zbog kupovine, nego i jedan i druga kompanija traže načine na koji će još više integrirati Twitter u sve Apple sisteme.[/pullquote] Apple je već ranije u jako dobrim odnosima sa Twitterom. Sistemska integracija na iOS5 omogućila je korisnicama ovog operativnog sistema da šalju na twitter skoro bilo šta u svojio iOS uređajima i to na vrlo jednostavan način. Sa Facebook je sasvim drugačija stvar. Apple tek godinu dana nakon što je unutar iOS ubacio Twitter integraciju, najavljuje istu takvu integraciju sa Facebookom, iako je Facebook i ranije imao daleko veći broj korisnika nego Twitter.

Niti Facebook app za iOS nije jedan od najboljih aplikacija na App Store, najblaže rečeno. Odnosi između Apple i Facebook dugo su bili napeti, no čini se da Tim Cook sada ozbiljnije računa na saradnju sa Facebookom, pa sljedeća verzija iOS-a kojeg očekujemo na jesen treba da ima sistemsku integraciju sa Facebookom.

Izvori bliski Twitteru tvrde da su  razgovori o eventualnom ulaganju u Twitter vođeni prije više od godinu dana i da su propali. Apple ne želi davati novac iz svoje bogate riznice. No pregovori se sa Apple vode, ali ne zbog kupovine, nego i jedan i druga kompanija traže načine na koji će još više integrirati Twitter u sve Apple sisteme.

Najavljena je nova intergracija, ovaj put Twitter će biti integrisan u iTunes. Više detalja će vjerovatno biti objavljeno u septembru

Slično na MP:

Autor: MuskiPortal

Podijeli ovu objavu na