Arapi nastavljaju investirati u Srbiju: 15 miliona eura za infrastrukturu

novac Arapi nastavljaju investirati u Srbiju: 15 miliona eura za infrastrukturu

Ministar građevinarstva i urbanizma Srbije Velimir Ilić i direktor kompanije “Global Capital Advisors Management” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Arun Ramswaroopji Panchariya potpisaće danas Memorandum o saradnji između Republike Srbije i kompanije “Global Capital Advisors Management”, najavljeno je iz Vlade.

Svečanom činu potpisivanja prisustvovaće premijer Srbije Ivica Dačić, potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić, kao i Mohamed Al Suvaidi, specijalni savjetnik ministra spoljnih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata, javio je dopisnik agencije Anadolija.

Nakon 17. februara ove godine, kada je potpisan međudržavni ugovor o saradnji između Srbije i UAE, Ministarstvo građevinarstva i urbanizma održalo je niz razgovora sa predstavnicima kompanije “Global Capital Advisors Management” s ciljem istraživanja mogućnosti za investiranje u oblasti infrastrukture i građevinarstva Srbije.

Svrha današnjeg potpisivanja Memoranduma je formiranje zajedničkog preduzeća između Vlade Srbije i emiratske kompanije s ciljem finansiranja i razvoja industrijskih i infrastrukturnih projekata u Srbiji. Troškove osnivanja novog privrednog društva obezbjediće kompanija “Global Capital Advisors Management”, koja će za finansiranje projekata uložiti između 10 i 15 miliona eura.

Slično na MP:

Autor: admin

Podijeli ovu objavu na