BMW ubrizgava 300 miliona eura u Mini

BMW ubrizgava 300 miliona eura u Mini

Njemački proizvođač luksuznih automobila BMW objavio je u ponedjeljak da će uložiti dodatnih 250 miliona funti (300 miliona eura) u brand Mini u iduće tri godine, javljaju agencije.

Ulaganje je najvećim dijelom namijenjeno BMW-ovom proizvodnom centru u Oxfordu na jugu Engleske, te tvornicama u blizini Swindona kao i tvornici motora pored Birminghama u središnjoj Engleskoj, saopćila je njemačka kompanija. Novo ulaganje nadovezuje se na 500 miliona funti najavljenih u junu 2011. i pojačava sigurnost radnih mjesta za 5.500 zaposlenih u britanskim tvornicama, ističu u BMW-u, prenosi poslovni.hr

Član uprave njemačkog proizvođača Harald Krueger kazao je da su ukupna ulaganja BMW-a u Veliku Britaniju od 2000. godine dosegnula 1,75 milijardi funti. Dodao je da je Britanija “vitalna proizvodna baza” za BMW i naglasio odlučnost tvrtke da zadrži tvornicu u Oxfordu. “Muenchen je centar BMW-ova svijeta a Oxford je i ostat će dom i srce Minija “, rekao je. Automobili iz tvornice u Oxfordu izvoze se u više od 100 zemalja svijeta, podsjećaju u BMW-u.

Slično na MP:

Autor: MuskiPortal

Podijeli ovu objavu na