Da Commission, Supermodel feat. Lana Čebo (video)

Da Commission, Supermodel feat. Lana Čebo (video)

Da Commission je rap duo kojeg čine dva brata blizanca pod pseudonimima „Mon$taa MIC“ i „Intricate D aka ID“. Duo stvara glazbu od svoje trinaeste godine. Većina njihovog materijala je na engleskom jeziku jer su rođeni i odrasli van Hrvatske (Kuwait) i imali su uspjeha pri objavljivanju više pjesama u SAD-u na različitim kompilacijama i raznim underground projektima.

Svoj prvi singl objavili su pod Croatia Records pred kraj 2010. Singl je nosio ime „Gotovo je“, te je na njemu gostovao srpski rnb pjevač „LoOney“. Pjesma je medijski popraćena i izdana je na promo cd-u „Shljaka & Flow“ koji je skinut s interneta preko 10.000 puta u dva mjeseca bez ikakve medijske podrške ili promocije. Da Commission je također radio s nekoliko regionalnih umjetnika i producenata uključujući Koolade-a , Hren Beatz-a, Dust Beats-a, Dubravko Matančević-a, Khan-a, Jay Lee-a i Klik-a. Braća su zatim pokrenula kolektiv pod imenom „Balkan Inc“. Njihov dugoročni cilj je osnovati prvi kompletno nezavisni label koji će omogućiti novim talentima da ostvare karijere bez da nailaze na prepreke s kojima su se oni susretali.

Za novo izdanje Da Commissiona pod nazivom „Krv i med“ duo je odlučio surađivati s Dinkom „DJ Chill“ Šimunovićem, priznatim hip hop DJ-omna cijelom balkanu koji je nastupao po čitavoj regiji. DJ Chill je izbacio svoje kompilacije te je bio na turneji s poznatim umjetnicima poput Sheek Louch (New York) i svirao na velikim eventima poput Hip hop Kemp-a (Češka),

„Krv i med“ su producirali Hren Beatz, Marko Novaković i Koolade. EP/kompilacija ima dva singla od kojih jedan ima završen video spot. Video je režirao i snimio fotograf Mario Strmotić početkom 2012. godine. U samom spotu se pojavljuje Matea Bajić, bivša Miss Dalmacije, kao i ostali članovi Balkan Inc ekipe. Pjesmu pod nazivom „Supermodel“ je producirao Koolade i biti će izbačena kao prvi singl te će biti internacionalno promovirana. EP će biti dostupan preko Amazona i Itunes-a dok će kompletna kompilacija biti dostupna za preuzimanje s njihove web stranice. Da Commission je također prisutan na Twitteru, Facebooku i ostalim društvenim mrežama na kojima se konstantno osvježavaju vijesti.

Da Commission dolazi žešće nego ikada s novim ljetnim singlom u Kooladeovoj produkciji. Pjesma je zasada primila odlične kritike od ljudi koji su je preslušali. Poslušajte je…

Artist: Da Commission ft. Lana Čebo
Production: Koolade
Mix & mastering: Marko Novaković
Publisher: Maykoh
Co-author: Zvonimir Buljan
Director: Mario Strmotić
Montage: Tino Bilandžić

Slično na MP:

Autor: MuskiPortal

Podijeli ovu objavu na