Dubioza kolektiv – “Kažu”

Dubioza kolektiv

Predvodnici bosansko-hercegovačke glazbene scene – Dubioza kolektiv predstavljaju novi singl „Kažu“ kojim najavljuju novi album simboličnog naziva „Apsurdistan“. Album na sarkastičan i ciničan način dočarava stanje u društvu u kojem jesmo, ne samo u državi iz koje dolaze već u cijeloj regiji.

Kažu da je prvi singl s albuma najbolji pokazatelj kakav će biti ostatak albuma, ali i da se prvi mačići bacaju u vodu tako da još ne znamo na koji će mlin voda okrenuti, kažu iz Dubioze i pozivaju da poslušate “Kažu”

“Pjesma “Kažu” inspirirana je opće prihvaćenim “istinama” kojima smo svakodnevno bombardirani putem medija, reklama, okoline, bliže i dalje rodbine… Te “istine” su najčešće zasnovane na neprovjerenim informacijama ili glasinama i imaju malo ili nimalo temelja u stvarnim činjenicama. Pomoću magične riječi “kažu” nadoknađuje se nedostatak argumenata jer ono što većina (nacija, okolina, svijet) misli, pretpostavlja se da je istina a od pojedinca se očekuje da napravi ono što ta većina KAŽE. – objašnjavaju dečki iz Dubioze.

Dubioza Kolektiv bosanskohercegovački je bend osnovan 2003. godine. U deset godina izdali su 6 albuma, nastupali u skoro svim državama Europe i šire, slove kao najbolja koncertna atrakcija a najpoznatiji su po hitovima poput “Šuti i trpi”, “Blam”, “Kokuz”, “Walter”, “Balkan funk”, “U.S.A.”…Svakim novim albumom oduševljavaju sve veći broj poklonika, a prostori u kojima se njihovi koncerti održavaju redovito su premali za sve željne njihova zvuka.

Ta mješavina reggae, ska, dub i rock glazbe uz socijalno-političke tekstove savršena je kombinacija koja je svoj put pronašla do stotine tisuća slušatelja. Posljednji album namijenjen regionalnom tržištu, “5 do 12”, Dubioza je doslovno poklonila, stavivši cijeli album na besplatan download preko svoje stranice. Album je do danas “skinut” impozantnih 350.000 puta a zanimljivo je da se album, iako besplatan na internetu, našao i u fizičkoj prodaji, zbog želje fanova za CD izdanjem.“5 do 12” je i u tom području zabilježio odlične reakcije pa je logično da će slična priča pratiti i njihov novi album, “Apsurdistan”.

U ponedjeljak, 15. travnja, Apsurdistan će ugledati svjetlo dana na stranici www.dubioza.org a izlazak će pratiti i fizičko izdanje u svim zemljama regije.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Iyvp6Q0z5q4]

Slično na MP:

Autor: MuskiPortal

Podijeli ovu objavu na