Ferrari započeo testiranje motora za 2014. godinu

Ferrari

Luca Marmorini, šef odjela za razvoj motora i elektronika u Ferrarijevoj Formula 1 ekipi potvrdio je da su već započeli sa dyno testiranjima V6 motora predviđenog za 2014. godinu.

Shodno ranije usaglašenim pravilima, u Formula 1 šampionatu u 2014. godini koristiti će se V6 motori sa turbo punjačima, što će biti prilična promjena za sve timove. Samo 3 proizvođača trenutno imaju u razvoju motore za 2013. godinu, i vjerovatno će tako i ostati. Četvrti proizvođač, kompanija PURE, ranije je objavila da zbog nedostatka financijski sredstava neće uspjeti razviti na vrijeme motor za 2014. godinu, tako da će F1 timovi u 2014. godini moći birati između Ferrari, Mercedes i Renault V6 turbo motora.

Mercedes i Renault su već i ranije objavili da njihov razvoj ide prema planu, a iz Ferrarija se do sada nisu oglašavali.

Marmorini tvrdi da razvoj teče po planu, iako su pod dodatnim pritiskom jer paralelno sa razvojem za 2014. godinu, moraju pratiti razvoj bolida u ovoj sezoni, kao i pripremati bolid za 2013. godinu.

Slično na MP:

Autor: MuskiPortal

Podijeli ovu objavu na