Formula 1: McLarenu će trebati mnogo sreće, ostaje li Lewis Hamilton?

Formula 1: McLarenu će trebati mnogo sreće, ostaje li Lewis Hamilton?

Šef tima McLarena Martin Whitmarsh nada se kako će Lewis Hamilton ostati u njihovom F1 timu dugo vremena, iako Hamiltonov trenutni ugovor ističe krajem ove sezone.

Ovaj Britanac nije se proslavio u ovoj sezoni. Samo jedna pobjeda u devet utrka, osvojivši Veliku nagradu Kanade, dok je vodeći u ovoj sezoni Fernado Alonso, vozač Ferarija.

Svjetski šampion 2008. godine Lewis Hamilton u McLarenu je od početka svoje F1 karijere. Ipak, izrazio je nezadovoljstvo performansama bolida u ovoj sezoni.

Unatoč spekulacijama da ovaj 27-godišnjak napušta tim McLarena, Whitmarsh kaže kako su svi u timu, uključujući i Hamitona, vrlo opušteni i da ustvari dvojbe nema. „Vjerujem kako ćemo obnoviti ugovor, jer poznajemo Lewisa jako dugo vremena, izjavio je Whitmarsh. Odbio je prognozirati da bi loši rezultati McLarena u naredne dvije utrke F1, u Njemačkoj i Mađarskoj, ustvari mogli ojačati Hamiltonovu poziciju za pregovaranje.

„U naredne dvije utrke ulazimo sa idejom pobjede, uostalom kao što to činimo svaki put. Misim da je Hamilton sigurno pametniji od toga, a isto bi se trebalo odnositi i na medije, dodao je Whitmarsh na opaske da bi se utrke ciljano mogle loše voziti.

Nakon što je na domaćem terenu, na stazi u Silverstonu, završio osmi, Hamilton je prokomenarisao da je McLarenu potrebno mnogo sreće kako bi ostali u utrci za naslov prvaka. Kako već četvrtu F1 sezonu nije osvojio krunu, Hamilton je upetljan u medijske spekulacije da će napustiti tim. Ove spekulacije itekako smetaju šefu tima koji navodi da ugovor sa Hamiltonom trenutno nije njihov top prioritet. „To je stvar između nas i njega, koja se jednostavno može riješiti, i bolje prije isteka sezone, izjavo je Whitmarsh. Fokusirani smo na stanje u čitavom timu i planove za što bolje rezultate do kraja sezone.

Također, najavio je da će bolid biti unaprijeđen za Veliku nagradu Njemačke koja će se na stazi u Hockenheimu voziti ovoga vikenda. Posebnu pažnju fokusrat će na performanse guma i kako ih učiniti što upotrebljivijim. Foto: mclaren.com

Slično na MP:

Autor: MuskiPortal

Podijeli ovu objavu na