Hamilton: “Ovo je bio moj maksimum u kvalifikacijama”


Lewis cijele sezone se nije lošije plasirao u kvalifikacijama (ukoliko ne računamo kazne) od četvrte pozicije. Na jučerašnjim kvalifikacijama ostvario je tek 8. startno mjesto.

Kiša koja je padala i zbog kojeg je jedan period i u potpunosti prekinuta kvalifikaciona utrka, dovela je do toga da je bilo jako teško odabrati gume sa kojima izaći na vodom nakvašenu stazu.

Brzi zavoji staze ne pružaju prostora za grešku, a Hamilton nije imao sreće pri izboru guma:  ”Gume za ektremno kišno vrijeme odlično su funkcionisale, no kada sam zamijenio gume sa intermediate mješavinom, jednostavno nisam mogao doći do gripa. U Ferrariju su izgleda uspjeli doći do optimalnih perfomansi, ali ovo 8. mjesto je maksimum koji sam mogao napraviti sa ovim gumama”.

i Romain Grosjean jedina su dva vozača u ovoj sezoni, koji su se uspjeli kvalificirati u prvih 10 na svim voženim kvalifikacijama ove godine.
Hamilton je u svom prvom nastupu na stazi Silverstone u 2007. godini ostvario najbolje vrijeme na kvalifikacijama, ali od tada nikada nije startao među prvom trojicom. U utrci 2008. godine, došao je do pobjede u kišnim uslovima, kakvi se očekuju i danas. Ako ne računamo prvu utrku u ovoj sezoni, Hamilton ni u jednoj trci nije izgubio ni jednu poziciju u prvom krugu utrke. Ujedno, ovo mu je 99. nastup za McLaren. Na utrci u Njemačkoj, i Hamilton i Webber bi mogli zabilježiti 100. nastup za istu ekipu.  Ukoliko jedan od vozača McLarena ostvari najbrži krug u ovoj utrci, bit će to 150. najbrži krug za McLaren, a ukoliko Hamilton ili Button pobijede, bit će to 50. pobjeda McLarena sa vozačima koji dilaze iz V.Britanije.

Utrka na stazi Silverstone vozi se danas, sa startom u 14.00h.

Slično na MP:

Šta mislite o ovom tekstu ili temi? Podijelite mišljenje!

Komentari

Autor: MuskiPortal

Podijeli ovu objavu na

Komentar...