HP predstavio nove prenosne i stolne poslovne računare

HP predstavio nove prenosne i stolne poslovne računare

Kompanija HP je na jučerašnjoj press-konferenciji održanoj u hotelu Bristol u Sarajevu, predstavila veliki broj inovacija i novih modela prenosnih i stolnih računara, samo 14 dana nakon što su ti isti modeli predstavljeni svjetskoj javnosti u Shaingaiu.

Novinare je u svijet novih HP proizvoda uveo Igor Fiolić, PSG Country Manager za Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Maltu i Moldaviju.

Tom prilikom prisutni su imali priliku upoznati se s 30 novih poslovnih PC računara osmišljenih na način da zadovolje zahtjeve krajnjih korisnika i IT odjela u preduzećima svih veličina u pogledu dizajna, pouzdanosti, sigurnosti i performansi. Među predstavljenim proizvodima su HP EliteBook p-serija notebook računara, HP EliteBook 2170p, HP EliteBook 2570p, HP EliteBook 8470p i 8570p, te će neki od navedenih modela biti dostupni na bh. tržištu već od kraja juna. Prilikom dizajniranja, vodilo se računa i o okolišu, pa je posebna pažnja uložena u dugotrajnost ovih proizvoda, dok se sa četiri sistema treće generacije Intel® Core™procesora  postiže izvanredna performansa i dugotrajnost baterije. Predstavljeni su i novi dodaci za visoko konfigurisanu HP ProBook b-seriju i redizajniranu HP ProBook s-seriju. Tu su se našle i desktop PC serije — HP Compaq Pro 6300 i HP Compaq Elite 8300— koje kombiniraju upravljivost mjerama sigurnosti, fleksibilnost i provjerenu pouzdanost.

Kompanija HP osvježila je svoju ProBook s seriju prenosnih računara namijenjenu malim preduzećima i poduzetnicima koji uglavnom nemaju IT odjel. Spomenuti računari sada dolaze u standardnoj HP-ovoj poslovnoj opremi, koja uključuje i aluminijski okvir. Riječ je o sljedećim računarima:13-inčni HP ProBook 4340s, 15-inčni HP ProBook 4540s, 4545s i 17-inčni HP ProBook 4740s, a na tržištu BiH će biti dostupni već od sredine juna.

 HP business računari obuhvataju cijeli spektar hardverskih karakteristika i softverskih rješenja osmišljenih kako bi se poboljšala sigurnost, jednostavnost korištenja i pozdanost, imajući u vidu okoliš. Novi HP Premier Image obuhvata kompletan HP EliteBook business softver i antivirusnu zaštitu bez probnih verzija i drugih distrakcija. HP također obuhvata višeslojne sigurnosne karakteristike za klijenta koje spašavaju podatake, uređaje i korisnički identitet. Posljednji dodatak HP Client Security portfoliju je HP BIOS Protection,  koji nudi visoki nivo zaštite od virusa i ostalih prijetnji na sigurnost. Napredni set sigurnosnih postavki upozorava IT-a na neodobrene promjene na BIOS sistemu, pronalazi moguće upade ili napade na sistem, a potom se automatski prebacuje u funkciju pomoći kako bi se spriječio gubitak podataka, smanjio zastoj i troškovi IT podrške.

Osluškujući budno potrebe malih poslovnih organizacija za efikasnim računarima koji ne zauzimaju mnogo prostora, HP je razvio nove poslovne personalne računare dizajnirane da zadovolje sve potrebe malog biznisa. Među predstavljenim uređajima su priuštivi HP Pro 3505 Microtower Business PC, HP Pro 3500 Microtower Business PC, HP Elite 7500 i HP 600b Microtower, koji imaju velike mogućnosti nadograđivanja u skladu sa zahtjevima poslovanja. Navedeni modeli su dizajnirani da uštede vrijeme i resurse malih preduzeća, povećavajući im istovremeno produktivnost poslovanja.

Slično na MP:

Autor: MuskiPortal

Podijeli ovu objavu na