Jahta – otok: Sjajna alternativa gigajahtama ili recimo Karibima (foto)

Jahta - otok: Sjajna alternativa gigajahtama ili recimo Karibima (foto)

Da li žudite za svojim sopstvenim privatnim otokom, a ne volite biti vezani isključivo za jedno mjesto?! Ukoliko imate takve fantazije, austrijska kompanija pronašla je idelno rješenje za vaše maštarije – hand made plutajući otok nadopunjen sa dva mala dizel motora koji će vam udovoljiti svaki put kada poželite promjeniti pejzaš.

Ovalnog oblika „Orsos otok“ dizajniran je tako da kombinuje mobilnost jahte sa komforom kuće. Raspolaže sa šest spavaćih soba smještenih na čak tri sprata i 1.000 metara kvadratnih, što je približno ekvivalent četiri teniska igrališta. Navedno definitvno garantuje luksuzan životni ambijent.

Iako ipak ne sadrži stvarni teniski teren, oni koji žude za ronjenjem biće oduševljeni spoznajom da posjeduje veliku podvodnu sobu za igranje/zabavu. (u trupu otoka smještena je velika podvodna soba za igranje/zabavu). Nepromočivo odijelo za karaoke je stoga najbolja opcija za one čije je glasovne i pjevačke sposobnosti bolje čuvati što dalje od civilizacije. U tzv. osnovnu opremu „Otoka“ spadaju i svi mega luksuzi ugođaji: džakuzi, roštilj, ležaljke, minibar, blagovaonica i naravno akvarijum.

Cijena koju ćete platiti za ovaj neobičan luksuz je svakako iznad cijene koju očekujete za uobičajeni odmor na tlu/kopnu, ali ipak 6.5 milliona dolara je mnogo manja svota od one prosječne, koju je potrebno izdvojiti za gigajhate ili pak „Karipski otok“, koji vrijede za trenutno najpopularnije izbore najbogatijih ljudi svijeta.

 

Slično na MP:

Autor: MuskiPortal

Podijeli ovu objavu na