Kanabis osvaja sve veći dio tržišta

Kanabis osvaja sve veći dio tržištaProizvodnja kanabisa u Europi se povećava i on osvaja sve veći dio tržišta u odnosu na kanabisovu smolu koju se uglavnom uvozi, objavio je Europski centar za praćenje droga i ovisnosti (EMCDDA), prenose mediji. “Povećanje uzgoja kanabisa unutar granica Europe sve više je povezano s kolateralnim štetama kao što su nasilje i povećan kriminal”, upozorava agencija sa sjedištem u Lisabonu.

“Belgija, Danska, Nizozemska, Finska i Velika Britanija zabilježile su snažno povećanje domaće proizvodnje kanabisa u zadnja dva desetljeća”, kaže se u izvješću, dodajući da se tržišni udio kanabisa povećava u odnosu na kanabisovu smolu. U dvije trećine Europe dominira konzumacija kanabisa u obliku trave.

U 10 država, među kojima je i Hrvatska, trava čini barem 90% konzumiranog kanabisa (Bugarska, Češka, Grčka, Litva, Luksemburg, Mađarska, Poljska, Slovenija, Slovačka i Hrvatska). Po podacima te agencije, u Europi se svake godine zaplijeni oko 700 tona kanabisa i kanabisove smole. Tu je drogu u zadnjih mjesec dana probalo više od 78 milijuna Europljana te oko 9 milijuna mladih u dobi od 15 do 34 godine.

Slično na MP:

Autor: MuskiPortal

Podijeli ovu objavu na