Veliki pobjednici 2011: Lindsey Vonn

Veliki pobjednici 2011: Lindsey Vonn

I Lindsey Vonn, zlatna djevojka, upisala je svoje ime u velike pobjednike 2011…

Uspjesi

Nakon nevjerovatnog iskustva na Olympijskim igrama 2012. u Vancouveru, Lindsey je nastavila dominirati ženskim skiing svijetom osvojivši Svjetski kup u spustu, kombinaciji i superveleslalomu. U ukupnom poretku pobijedila je Mariju Reisch sa tri boda prednosti, a bila druga u spustu na Svjetskom prvenstvu 2011 u Garmisch-Partenkirchenu u Njemačkoj. Njena 2012 sezona Svjetskog kupa počela je na odličan način, sa značajnim vodstvom u ukupnom poretku zbog impresivnih 5 pobjeda na otvaranju devet utrka sezone.

Veliki događaj

Nakon što je smanjila veliko vodstvo Marije Reisch, Lindsey je došla do titule najbolje na finalnom takmičenju sezone u Lenzerheideu u Švicarskoj. Lindsey je preuzela vodstvo,međutim, loši vremenski uslovi su značili da se superslalom i superveleslalom otkazuju i da će njena najslabija karika, slalom, biti odlučujuća. Marijino četvrto mjesto bilo je dovoljno za Lindsey da bude prva.

Izjava godine

„Svake godine sve više postajem jača i okretnija. Osjećam da tu postoji još mjesta za značajniji napredak. Moj superveleslalom je do sada najbolji i znam da ga mogu nastaviti poboljšavati.“
Loša vijest za sve skijašice, jer Lindsey misli da može bolje!

Top fotografije
Lindsey na njenom putu do pobjede na FIS World Cup supervleslaloma u Soeldenu u Austriji u oktorbru 2011.

Veliki pobjednici 2011: Lindsey Vonn

Veliki pobjednici 2011: Lindsey Vonn

Veliki pobjednici 2011: Lindsey Vonn

Planovi za 2012.?

Uz malo sreće Lindsey će ponovo osvojiti Svjetski kup ukoliko rezultati i izvedbe ostanu na istom nivou kao na početku 2012. sezone. S obzirom na to da 2012. godine nema Olimpijade niti Svjetskog prvenstva, Lindsey će biti bviše fokusirana na povratak titule.

Slično na MP:

Autor: MuskiPortal

Podijeli ovu objavu na