Marc Hype u Sarajevu

Marc Hype u SarajevuU Sarajevu će 11. juna u 23h u Amfiteatru Doma mladih nastupiti legendarni Dj i producent Marc Hype, jedan od najutjecajnijih imena hip-hop kulture u proteklih 20 godina i jedan od zaštitnih znakova legendarne berlinske muzičke škole.

Prije tridesetak godina se zaljubio u hip-hop kulturu, mada se njegova inspiracija i izražaj ne zaustavljaju samo na gramofonima. Prve stvari izdao je početkom 90-tih za nekadašnji Cheeba Garden, osnivač je legendarnog DJ Collective-a Phaderheadz, pobjednik njemačkog ITF DJ Mixing Championship takmičenja ‘98. i ‘99. za kojim slijede brojna izdanja, miksevi, kompilacije, remiksi, a zatim i solo album 2003. na kojem su se pojavili gosti – Masta Ace, Souls of Mischief, Mr. Lif, Killa Kela and the Beat Junkies. Nastupao je po cijeloj Evropi, Americi, Marc Hype u SarajevuJapanu, Australiji, u Rusiji i Izraelu. Njegovi live setovi su savršeno ukomponirani i dodatno obogaćeni prisustvom sjajnog partnera Jima Dunloopa, virtuoza na klaviru.

Marc Hype je kombinacija nevjerovatne tehničke vještine i prirodnog osjećaja za pravi tune u pravom trenutku, a njegovi setovi su spoj funk brejkova i old-school hip-hop ritmova sa elementima rocka i živog funky klavira. Sa Jimom ili bez njega, Marc Hype dovodi dancefloor do usijanja!

Podršku ovom nevjerovatnom Dj-u pružit će sarajevska ekipa 4Jays i Sterma MC.

4Jays su grupa mladih ljudi posvećenih muzici i umjetnosti na nekoliko različitih razina. Ekipu čini devet članova, Djs, Vjs, producenti, dizajneri, inžinjer zvuka, advokat i PR manager. Jezgro ekipe su 4 Dj-a (odatle i ime): Billain, Zlijay, El Karinho i Audi InFunktion. Za sve vizualne elemente, od dizajna do live VJing-a, zadužen je Repetitor VJz duo.

Spremite se za još jedan napad na uši, oči i mozak – Marc Hype meet 4Jays!

Ulaz: 10KM

Slično na MP:

Autor: MuskiPortal

Podijeli ovu objavu na