Marčelo u Cinemas Clubu Sloga

Marko Šelić , poznatiji kao MARČELO, stiže ponovo u Sarajevo, zajedno sa svojim Filter Crewom (Ministar Lingvista, DJ Raid i Nensi) u društvu Pančevačkog iskaza.

Nakon više od godinu dana, i velikog broja članova na Facebook-u koji žele opet u Sarajevu vidjeti i čuti srbijanskog hip-hop muzičara, kolumnistu i pisca u zaletu, Marčelo  se ponovo vraća u Sarajevo, 13.04., s početkom u 22h, i to u Cinemas Club- Sloga.

Marčelo u Cinemas Clubu SlogaOsim po tekstovima, Marčelo je poznat i po svojim zanimljivim nastupima, pa se svakako isplati doći i poslušati ga uživo.

Iza njega su četiri studijska albuma, a treći po redu, nazvan “Treća strana medalje” dobio je nagradu “Index” za najbolji hip-hop album iz 2008. godine. Sarađivao je s brojnim glazbenicima s područja Balkana, kao npr. s Remi iz grupe Elemental, Edom Maajkom i drugima.

Rezultat Marčelovog dvogodišnjeg truda- “Puzzle Shock!”, hip-hop album sa jakim rock, jazz i funk uticajima, koji je odbio nekolicinu fanova striktno orijentisanih na hip-hop, ali ujedno zadobivši poštovanje mnogih ljudi koji nisu upoznati sa tim žanrom.

Njegov četvrti album, pod nazivom “Deca & Sunce” (Multimedia), prvi put je potpisan kao “Marčelo & Filteri”. Na rasprodatom beogradskom koncertu u SKC-u, Marčelo je promovisao album i proslavio prvih deset godina rada.

Ono što se manje zna – Marčelo i pisanje… Redovni je kolumnista dnevne “Politike”, a bio je novinar časopisa “Huper” i povremeni bloger na B92 sajtu. Početkom februara 2008., svijetlost dana ugledao je njegov prvi roman: “Zajedno sami”. Roman je dobio Popboksovu nagradu za najbolje beletrističko djelo 2008. godine, po mišljenju publike.

 

387 Pregleda 9 Views Today

Slično na MP:

Šta mislite o ovom tekstu ili temi? Podijelite mišljenje!

Komentari

Autor: MuskiPortal

Podijeli ovu objavu na
/* CONFIGURATION START */ var _ain = { id: \"1212\", url: \"\", title: \"\", pubdate: \"\", authors: \"\", sections: \"\", tags: \"\", comments: \"\" }; /* CONFIGURATION END */ (function (d, s) { var sf = d.createElement(s); sf.type = \'text/javascript\'; sf.async = true; sf.src = ((\'https:\' == d.location.protocol) ? \'https://d7d3cf2e81d293050033-3dfc0615b0fd7b49143049256703bfce.ssl.cf1.rackcdn.com\' : \'http://t.authorinsights.com\')+\'/stf.js\'; var t = d.getElementsByTagName(s)[0]; t.parentNode.insertBefore(sf, t); })(document, \'script\');