Marčelo u Cinemas Clubu Sloga

Marko Šelić , poznatiji kao MARČELO, stiže ponovo u Sarajevo, zajedno sa svojim Filter Crewom (Ministar Lingvista, DJ Raid i Nensi) u društvu Pančevačkog iskaza.

Nakon više od godinu dana, i velikog broja članova na Facebook-u koji žele opet u Sarajevu vidjeti i čuti srbijanskog hip-hop muzičara, kolumnistu i pisca u zaletu, Marčelo  se ponovo vraća u Sarajevo, 13.04., s početkom u 22h, i to u Cinemas Club- Sloga.

Marčelo u Cinemas Clubu SlogaOsim po tekstovima, Marčelo je poznat i po svojim zanimljivim nastupima, pa se svakako isplati doći i poslušati ga uživo.

Iza njega su četiri studijska albuma, a treći po redu, nazvan “Treća strana medalje” dobio je nagradu “Index” za najbolji hip-hop album iz 2008. godine. Sarađivao je s brojnim glazbenicima s područja Balkana, kao npr. s Remi iz grupe Elemental, Edom Maajkom i drugima.

Rezultat Marčelovog dvogodišnjeg truda- “Puzzle Shock!”, hip-hop album sa jakim rock, jazz i funk uticajima, koji je odbio nekolicinu fanova striktno orijentisanih na hip-hop, ali ujedno zadobivši poštovanje mnogih ljudi koji nisu upoznati sa tim žanrom.

Njegov četvrti album, pod nazivom “Deca & Sunce” (Multimedia), prvi put je potpisan kao “Marčelo & Filteri”. Na rasprodatom beogradskom koncertu u SKC-u, Marčelo je promovisao album i proslavio prvih deset godina rada.

Ono što se manje zna – Marčelo i pisanje… Redovni je kolumnista dnevne “Politike”, a bio je novinar časopisa “Huper” i povremeni bloger na B92 sajtu. Početkom februara 2008., svijetlost dana ugledao je njegov prvi roman: “Zajedno sami”. Roman je dobio Popboksovu nagradu za najbolje beletrističko djelo 2008. godine, po mišljenju publike.

 

Slično na MP:

Autor: MuskiPortal

Podijeli ovu objavu na