McLaren priznaje: “Imamo problem sa gumama”

Incident koji je iz utrke izbacio Hamiltona, nije toliko zabrinuo tabor McLarena koliko iznenađujuće loš menadžment guma tokom utrke.
je za utrku u Valensiji pripremio dosta poboljšanja u perfomansama, što je bilo vidljivo po maksimalnim brzinama koje su ostvarene sa njihovim bolidima, međutim i sam se pita da li toliki napredak u perfomansama maksimalne brzine ima smisla kada gume ne mogu pratiti taj napredak.

Photo; Darren Heath

Whitmarsha posebno brine brzina i ritam koji je pokazao : “Bio je to jako težak dan za nas. Zaista smo imali problema sa gumama. Kada bi imali svježe gume, bolid se dobro ponašao, ali perfomanse su jako brzo padale. je imao velikih problema na prvom setu guma, kada smo mu zamijenili gume, perfomanse su se nešto poboljšale ali on i dalje nije mogao pratiti Sebastiana. To je zabrinjavajuće za nas pogotovu kada znamo da je i Sebastian mogao imati istih problema sa prvim setom guma kao i mi. Poboljšanja se moraju napraviti i naporno treba raditi da riješimo ovaj problem sa potrošnjom guma. Šampionat je u potpunosit otvoren, i ko zna šta će se sve dešavati. Vidimo sada da je i Webber po perfomansama na samom vrhu, a to nakon početka vikenda niko nije očekivao.”

Slično na MP:

Šta mislite o ovom tekstu ili temi? Podijelite mišljenje!

Komentari

Autor: admin

Podijeli ovu objavu na

Komentar...