McLaren priznaje: “Imamo problem sa gumama”

Incident koji je iz utrke izbacio Hamiltona, nije toliko zabrinuo tabor McLarena koliko iznenađujuće loš menadžment guma tokom utrke.
McLaren je za utrku u Valensiji pripremio dosta poboljšanja u perfomansama, što je bilo vidljivo po maksimalnim brzinama koje su ostvarene sa njihovim bolidima, međutim i sam Martin Whitmarsh se pita da li toliki napredak u perfomansama maksimalne brzine ima smisla kada gume ne mogu pratiti taj napredak.

McLaren priznaje: "Imamo problem sa gumama"

Photo; Darren Heath

Whitmarsha posebno brine brzina i ritam koji je pokazao Vettel: “Bio je to jako težak dan za nas. Zaista smo imali problema sa gumama. Kada bi imali svježe gume, bolid se dobro ponašao, ali perfomanse su jako brzo padale. Hamilton je imao velikih problema na prvom setu guma, kada smo mu zamijenili gume, perfomanse su se nešto poboljšale ali on i dalje nije mogao pratiti Sebastiana. To je zabrinjavajuće za nas pogotovu kada znamo da je i Sebastian mogao imati istih problema sa prvim setom guma kao i mi. Poboljšanja se moraju napraviti i naporno treba raditi da riješimo ovaj problem sa potrošnjom guma. Šampionat je u potpunosit otvoren, i ko zna šta će se sve dešavati. Vidimo sada da je i Webber po perfomansama na samom vrhu, a to nakon početka vikenda niko nije očekivao.”

Slično na MP:

Autor: admin

Podijeli ovu objavu na