Mirza Teletović Brooklyn Nets – Bosanac od 15 miliona dolara

Mirza Teletović Brooklyn Nets - Bosanac od 15 miliona dolara

Bosanskohercegovački košarkaš Mirza Teletović potpisao je ugovor sa NBA ekipom Brooklyn Nets na tri godine. Ovim je postao prvi bh. košarkaš koji će zaigrati u u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu. Mirza Teletović bi tokom trajanja ovog ugovora trebao inkasirati 15 miliona dolara. Prije zvaničnog predstavljanja u novom klubu, generalni menadžer Brooklyn Netsa Billy King izjavio je da je Mirza odličan košarkaš koji će mnogo doprinijeti ovom timu u narednoj sezoni.

“Mirza Teletović je trenutno jedan od najboljih košarkaša u Evropi i vrlo smo zadovoljni da je stigao u Brooklyn Netse”, istakao je generalni menadžer Brooklyn Netsa.

“Mirza igra odlično na vanjskim pozicijama i dobro vlada parketom što će biti važan dio uspjeha čitavog tima u narednim utakmicama”, ocjenio je King, prenosi Anadolija.

Mirza Teletović trenutno je najbolji bh. košarkaš. Rođen je 19. septembra 1985. godine u Mostaru. Košarku je počeo trenirati u svojoj Jablanici, u lokalnom klubu Turbina. Njegov talenat ubrzo su primjetili ljudi iz tuzlanske Slobode koji ga sa 14 godina dovode u Tuzlu. Nakon sjajnih igara u prvom timu tuzlanske Sloboda Dite, odlazi u belgijski Ostende odakle je došao u špansku Tau Ceramicu.

Ovaj 26-godišnji krilni centar posljednjih šest godina igrao je u španskoj Caji Laboral. Proteklu sezonu španske ACB lige završio je sa odličnim prosjekom. U 34 utakmice, Mirza je u prosjeku postizao 16,3 poena i imao 6,9 skokova. Što se tiče Eurolige, bh. reprezentativac u prosjeku je davao 21,7 koševa i imao šest skokova. Teletović će za tri godine igranja u ekipi Brooklyn Netsa zaraditi oko 12,5 miliona eura.

Slično na MP:

Autor: MuskiPortal

Podijeli ovu objavu na