Nurburgring ponovno u problemima

Nurburgring ponovno u problemimaEuropska komisija je nedavno odbila zahtjev za pozajmicu kompaniji koja rukovodi Nurburing stazom. Prije nego su proglasili bankrot, njemačka vlada je odlučila pomoći, te je odobrila 225 miliona eura kao pozajmicu kako bi staza mogla nastaviti funkcionisati i eventualno se oporaviti.

Međutim, Europska Komisija sad traži istragu, jer smatra da je dodatno financiranje Nurburgringa protivno zakonu. Naime, Nurburgring je već 2008. godine primio pozajmicu kako bi se oporavio od velikih financijskih gubitaka, međutim i pored te financijske injekcije dugovi su se nastavili gomilati. Prema mišljenju EU komisije, financijska pomoć se smije dati samo jednom u periodu od 10 godina. Oni i dalje smatraju da financijska podrška koju je dala vlada Njemačke u konačnici neće ništa promijeniti jer je projekt Nurburgringa jednostavno neodrživ u doba velike konkurencije i globalne financijske krize.

Zbog toga, Europska komisija je odlučila pokrenuti istragu da li je posljednja financijska pozajmica u skladu sa EU regulativama i pravilima o financijskoj pomoći.

Pročitajte i Njemačka vlada odobrila pozajmicu koja će spasiti Nurburgring

Slično na MP:

Autor: MuskiPortal

Podijeli ovu objavu na