Osnovana Grupacija trgovačkih lanaca u BiH

Osnovana Grupacija trgovačkih lanaca u BiHU Vanjskotrgovinskoj komori Bosne i Hercegovine (VTK BiH) održana je Osnivačka skupština Grupacije trgovačkih lanaca u BiH na kojoj su, nakon usvajanja Pravilnika o organizaciji i radu Grupacije i Poslovnika o radu Skupštine i Odbora Grupacije, izabrani predsjednik i potpredsjednici Grupacije i članovi Odbora.

U saopćenju za javnost navodi se da je za predsjednika Grupacije izabrana Emina Hodžić (AMKO KOMERC d.o.o), a za potpredsjednike Dragan Baškarad (KONZUM d.o.o.) i Fehim Baždarević (DRVOPROMET d.o.o.).

Odbor Grupacije trgovačkih lanaca u BiH čine Asim Hadžić (MERCATOR BiH d.o.o.), Armin Šabanadžović (CDEB-INTEREX d.o.o), Tine Kek (TUŠTRADE d.o.o.), Amir Zuko (MERKUR d.d.), Senad Džambić ( BINGO d.o.o.), Haris Abdurahmanović ( LORA d.o.o.), Emina Hodžić (AMKO KOMERC d.o.o.), Dragan Baškarad ( KONZUM d.o.o.) i Fehim Baždarević (DRVOPROMET d.o.o.).

U narednom periodu rad Grupacije bazirat će se na tekućoj problematici sa kojom se susreću članovi. Osnivačkoj skupštini Grupacije trgovačkih lanaca u BiH, osim predstavnika domaćih i stranih trgovačkih lanaca u BiH, prisustvovali su dopredsjednici VTK BiH Bruno Bojić i Amir Zukić, te Zdravko Marinković iz Sektora za javna dokumenta VTKBiH.

Slično na MP:

Autor: MuskiPortal

Podijeli ovu objavu na