Ja biram goste: Otvorena za sve osim za političare!

Ja biram goste: Otvorena za sve osim za političare!Prvi put u BiH i regiji jedna TV kuća ponudit će svoj medijski prostor za dijalog i debatu  poznatim bh. ličnostima koja nužno nisu TV lica, odnosno novinari. Tako će, počevši od 22.12.,  četvrtkom u 21:05 na TV1 medijska scena biti otvorena za sve: kulturnjake, umjetnike, muzičare, ekonomiste, sportiste, naučnike, novinare drugih medija, sve one koji aktivno sudjeluju u bh. društvu i kreiraju našu svakodnevnicu. Sve osim za političare. Njihov zadatak biće da odaberu temu, osmisle emisiju, pozovu svoje goste i vode svoj autorski talk show.

Njihove priče ovoga puta gledat ćemo iz nekog drugog ugla, te smo o orginalnom konceptu emisije razgovarali sa direktorom programa TV1 Sanjinom Bećiragićem.

Kojim povodom želite drugima ustupiti prostor da se okušaju u ulozi urednika – voditelja?

Želimo pokazati potpunu otvorenost za sve ideje, mišljenje i otvoreni dijalog.  Uostalom, biće vjerujem i zanimljivo vidjeti javne ličnosti, koji su nebrojeno puta bili gosti, da sada uređuju i vode emisiju, u kojoj će oni birati i teme i goste. A u isto vrijeme, ja vjerujem da će naši gosti, tj. urednici – voditelji javnosti predočiti i mnoge druge teme koje nisu samo političke, što većina medija u BiH, uglavnom u formi dijaloških emisija radi.

Ja biram goste: Otvorena za sve osim za političare!

Da li će teme biti sugerisane od strane TV1 ili se kompletna uređivačka koncepcija prepušta gostu –  voditelju?

- Svaki urednik kandidira temu za koju misli da je aktuelna u našem društvu i naravno temu o kojoj on želi javno govoriti, odnosno misli da je treba aktualizirati ili obraditi. Apsolutna je sloboda urednika – voditelja da izabere temu, ali i goste koje želi imati u studiju.

Ko su prvi gosti – voditelji koje ćemo imati priliku gledati u narednom periodu četvrtkom u 21:05 na TV1?

- Emisiju otvara Zekerijah Smajić, a nastavljaju Emir Spahić, Pejo Gašparević, Senka Kurt, Emina Ganić, Fahira Fejzić Čengić, Vlastimir Mijović, Abdulah Sidran, Martina Mlinarević Sopta. A od marta do početka ljeta, također će se iznimno zanimljive osobe pojaviti u ulozi urednika i voditelja. Poznati naučnici, kulturni, filmski radnici, umjetnici, profesori i novinari.

Ja biram goste: Otvorena za sve osim za političare!

Ima li dovoljno dijaloga u našoj zemlji?

- Nema dovoljno. Zato vjerujem da ćemo ovim serijalom učiniti da dijaloga bude više. Sama činjenica da će raditi bez cenzure, te da će je uređivati ljudi različitih profila, govori o slobodi dijaloga koji će vladati u medijskom prostoru, barem četvrtkom u 21:05 na TV1, kada će se emitirati emisija „Ja biram goste“.

Slično na MP:

Autor: MuskiPortal

Podijeli ovu objavu na