Posao u Austriji: Uputstvo za apliciranje na program Crveno-bijelo-crvena karta

bec Posao u Austriji Uputstvo za apliciranje na program Crveno-bijelo-crvena karta

S ciljem olakšavanja apliciranja na program Crveno-bijelo-crvene karte, Agencija za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine je napravila materijal sa uputstvima kako koristiti ponuđeni program Republike Austrije.

Upute za apliciranje na program Crveno-bijelo-crvena karta možete naći ovdje

Zanimanja koja se traže u Austriji su tesari, pokrivači krovova, postavljači podova, lakireri, radnici na poljoprivrednim mašinama, bravari, radnici za obradu metala, tokari, vodoinstalateri, monteri, zavarivači i rezači, elektroinstalateri i monteri električnih instalacija, radnici na mašinama za obradu drveta, stolari, diplomirani mašinski inženjeri, mašinski tehničari s višom školom, diplomirani inženjeri i tehničari za struju visokog napona, inženjeri i tehničari s visokom stručnom spremom za obradu podataka, diplomirani medicinski njegovatelji i medicinske sestre. Oni koji žele da rade u Austriji moraju dobro poznavati njemački ili engleski jezik.

Vezano: Austrija traži na stotine radnika iz BiH

Napomena: Program Crveno-bijelo-crvene karte se provodi bez posredovanja Agencije za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine i entitetskih zavoda za zapošljavanje i osnovni uslov je da osoba koja želi koristiti program mora imati potvrđenu ponudu poslovnog angažmana.

 

Slično na MP:

Autor: MuskiPortal

Podijeli ovu objavu na