Prvi banjalučki Converse Street Party (foto)

Prvi banjalučki Converse Street Party (foto)

Prvi banjalučki Converse Street Party održan je sinoć u studentskom kampusu pred oko tri stotine ljubitelja street kulture. Premda su visoke temperature vazduha obilježile i jučerašnje veče, već oko 19 časova mladi su se počeli okupljati kako bi dali podršku učesnicima ove manifestacije, među kojima su prvi startovali članovi Skate & Snowboard kluba „Gola voda“ sa svojevrsnim skate jamom.

„Ovo je samo jedan od projekata na kojem naš klub učestvuje, kada je skate scena u pitanju. Nema takmičenja, nema nagrada, samo vožnja i uživanje“, rekao nam je Tibor Čavić ispred kluba „Gola voda“.

„Ovaj događaj je globanog tipa, a danas se dešava po osamnaesti put u svetu, a pre Banjaluke, bio je u Italiji, Španiji, Engleskoj, Francuskoj, Brazilu, Argentini i, evo, pre dve nedelje u Beogradu. Converse je jako posvećen urbanoj, street kulturi, skateu, grafitima, rock'n'rollu, hip hop muzici i o tome ovaj događaj danas govori. Inspiracija su nam bile žurke koje su se dešavale u Bruklinu i Bronksu kako bi spojile uličnu umetnost i muziku“, objasnio je Dejan Marković, marketing menadžer firme „Triple Jump“, distributera Conversa za ex-Yu.

Na drugoj strani terena, breakdanceri su takođe startovali sa svojim viđenjem plesne umjetnosti, sve do 22 časa, tačnije do nastupa zvijezda večeri. Pred, sada već značajno veći broj publike, izašli su beogradski reper Marchelo i njegov Filter Crew, pojačani sa rap-core stavom „Iskaz“.

„Iako je Converse Street Party već bio u Beogradu, ovaj će biti puno bolji, bar što se tiče našeg nastupa, jer smo ovde u punom sastavu. Jedino što je ovde stvarno prevruće, a mislim da će sve drugo biti po planu i na nivou“, kazao je Marchelo.

On je takođe dodao da mu je saradnja sa Conversom jako draga, jer je došla na njihovu inicijativu i traje već nekoliko godina.

„Čelni ljudi iz Conversa su prepoznali u meni bivše klince koji su nosili „starke“ iz ubeđenja, a ne zato što je to bilo popularno, a to je bilo vreme kada su postojale dve skupine – jedna koja je nosila „starke“ i druga, koja je nosila patike sa vazdušnim đonom. Sada o tome nema smisla pričati, jer retko ko nosi obuću iz nekog ubeđenja, svi nose šta im se sviđa, ali mi smo, eto, na bedemu onog što je bilo pre. Sarađujemo, pomažemo se, evo već sedam godina… Što je zapravo duže nego sve moje ljubavne veze zajedno!“  Koncert je trajao do kasno u noć, a  najsrećniji dobili i kupone za Converse odjeću i obuću. /Savo Drakulić/

Slično na MP:

Autor: MuskiPortal

Podijeli ovu objavu na