Red Bull Remake 2012, pobjednik je…

Red Bull Remake 2012, pobjednik je...

Prolaznici koji su tople subotnje večeri 16. juna prolazili pored Narodnog pozorišta u Sarajevu pomalo su zbunjeno gledali crveni tepih i limuzinu iz koje su izlazile zvanice u svečanim haljinama. Ne, Sarajevo film festival nije uranio: crvenim tepihom kojim se inače šetkaju svjetske filmske zvijezde poput Morgana Freemana, Kevina Spaceya, Angeline Jolie i Brada Pitta, ovog puta prošetale su zvanice svečane dodjele nagrada Red Bull Remake 2012.

Red Bull Remake 2012, pobjednik je...

A onda je na tepih koji slavu znači iz crne limuzine u pratnji svite hostesa izašao domaćin dodjele nagrada, popularni Zenit Đozić, i u svom prepoznatljivom stilu napravio teatralan ulazak – u pozorište. Pristigli su i oni u čijim je rukama bila odluka o pobjednicima, članovi žirija: Ivana Pekušić, Jovan Marjanović, Alex Traila i Dževad Mujan.

Red Bull Remake 2012, pobjednik je...

Svi zajedno su napravili kratak predah uz koktel u foajeu Narodnog pozorišta, koji je veoma zgodno došao: čas odluke se približio, a samim tim se kod većine nominovanih intenziviralo znojenje dlanova, pojačalo lupanje srca te im se skratio i ubrzao dah.

Red Bull Remake 2012, pobjednik je...

Konačno, svjetla u sali Narodnog pozorišta se gase, na scenu izlazi Zenit i šou počinje. Publika je imala priliku da u nekoliko blokova pogleda sve nominovane filmove i aplauzima pozdravi pobjednike u svim kategorijama, dok je u pauzama nastupio Trio Live AcT.

Nagradu za najbolji film (putovanje za cijelu ekipu na neki od Red Bull evenata u Evropi ili 4.000 KM) odnio je film “Piletina”. Nagradu za najbolju glumicu osvojila je Kristina Jovančić (za dvostruku uloge žene i punice u filmu “Punica”), dok je titulu najboljeg glumca ponio Damir Čović (za ulogu Donnieja u “Bull Padrinu”). Oboje su dobili po 500 KM. I publika je glasanjem na redbullremake.ba dala svoj sud: Nagradu publike i VIP karte za Sarajevo Film Festival osvojio je film “Trener”, sa 625 glasova.

I onda, vrhunac večeri: ekipa filma “Chika Frankenštajn” izlazi da primi Nagradu za najbolju scenografiju i jedan član ekipe koristi priliku da zaprosi svoju partnericu iz ekipe i stvarnog života! Kroz ovacije publike čulo se sudbonosno “DA”, što je tek izazvalo eksploziju oduševljenja u cijeloj sali. Savršen završetak jedne savršene večeri. 

Javno, pred svima: Nedim u Narodnom pozorištu zaprosio Amelu (video)

A evo i kompletnog spiska pobjednika po kategorijama:

Nagrada za najbolji film: PILETINA

Nagrada za najbolju režiju: LJENOKOSA

Nagrada za najboljeg glumca: Damir Čović (Donnie, BULL PADRINO)

Nagrada za najbolju glumicu: Kristina Jovančić (žena/punica, PUNICA)

Nagrada za najbolju scenografiju: CHIKA FRANKENŠTAJN

Nagrada za najbolju kostimografiju: DUH

Nagrada za najbolje specijalne efekte: BOSANSKI RELI

Nagrada za najduhovitiji film / Najbolju komediju: BRZO PENTRANJE

Nagrada za najbolju kaskadersku scenu: POTJERA

Nagrada za najbolju umjetničku interpretaciju: PILETINA

Nagrada za najbolju postprodukciju: THE LEGEND OF RED BULL

Nagrada publike: TRENER

Filmove možete pogledati na www.redbullremake.ba

 

Slično na MP:

Autor: MuskiPortal

Podijeli ovu objavu na