Sarajevo Film Festival u Dubrovniku

Sarajevo Film Festival u Dubrovniku

Nastavljajući tradiciju manifestacije Dubrovnik Film Meeting, Sarajevo Film Festival u saradnji s hotelom Rixos Libertas organizira druženje za festivalske goste u Dubrovniku po završetku 18. izdanja Sarajevo Film Festivala.

Blizu trideset internacionalnih gostiju 18. Sarajevo Film Festivala među kojima i slavni britanski oskarovac Jeremy Irons od nedjelje 15. jula do utorka 17. jula boravit će u Dubrovniku. Susret u Dubrovniku zamišljen je kao druženje filmskih profesionalaca i uzvanika Sarajevo Film Festivala nakon završetka samog Festivala.

„Gosti 18. Sarajevo Film Festivala dolaze u dvodnevnu posjetu Dubrovniku. Izuzetno nam je žao da građani i gosti Dubrovnika ove godine neće vidjeti filmske projekcije koje su bile planirane, budući da je cjelokupni program otkazan od strane Grada Dubrovnika u zadnjem trenutku. No, veseli nas činjenica da su nam pomogli brojni sponzori, partneri i prijatelji, koji su bili odlučni da i ove godine nastavimo tradiciju posjete Dubrovniku, našem gradu prijatelju.  Stoga, duboko vjerujem da projekat Dubrovnik Film Meeting ima budućnost i da će se uspješno i s punim programom realizirati već iduću godinu.“, izjavio je direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra najavljujući dolazak u Dubrovnik.  Ove godine poseban gost Sarajevo Film Festivala je britanski oskarovac Jeremy Irons koji će nakon sarajevskog crvenog ćilima nekoliko dana provesti u Dubrovniku i na hrvatskoj obali.

Slično na MP:

Autor: MuskiPortal

Podijeli ovu objavu na