Stažistkinje na Eurobalu 2012 u modelima Vere Radanović (foto)

Stažistkinje na Eurobalu 2012 u modelima Vere Radanović (foto)

U očaravajućem ambijentu srednjevijekovnog flamanskog zamka Kasteel van Groot-Bijgaarden – Brisel  u Belgiji, u subotu su se okupili učesnici ljetnjeg staža Evropske komisije (EK) na tradicionalnom evrobalu “Eurobal 2012”.

Zanimljiva i nadasve originalna modna priča organizovana je na prijedlog Borke Tomić-Radovanović,  koordinatorke “Eurobala 2012”, jedne od sedam stažista iz Srbije, na čiji poziv je Vera Radanović, srbijanski top model i kreatorka, predstavila svoju kolekciju i samim tim Srbiju u Briselu.

- Prezadovoljna sam organizacijom i dočekom stažista. Posebnu zahvalnost dugujem Kseniji Heemelers i Radmili Maletić iz Brisela koje su nam ustupile svoj atelje visoke mode za probe, kao i organizacionom timu i svim stažistkinjama koje su učestvovale u modnoj reviji’ , navela je Radanović, ističući da su njene haljine nosile stažistkinje svih iz Hrvatske, Srbije, Bugarske, Rumunije, Grčke, Češke, Slovačke

- Koncept koji povezuje lepotu savremenih devojaka različitih zanimanja i ambijent srednjevekovnih zamaka, srpskoj javnosti je poznat po kalendaru “Čudesna Srbija”, ali su tada u pitanju bile devojke i tvrđave u Srbiji – kaže Borka Tomić-Radovanović.

Nakon organizovanog spetakla Vera Radanović i Borka Tomić -Radovanović dobile su ponudu da sljedećeg aprila otvore tradicionalni salon lala dvorca Kasteel van Groot-Bijgaarden pod nazivom “Floralia Brussels” kada okruženje ovog dvorca krasi preko milion lala.

Zvanice su imale priliku da vide više od 20 modela srpske kreatorke. Čarolija koju je Radanovićeva utkala u bajkovite kreacije savršeno se uklopila uz ambijent dvorca, učiniviši da prelijepa subotnja noć zamiriše duhom moderne Srbije usred Brisela.

Trenutni stažisti i stažistkinje, njih skoro 700, od čega sedmoro iz Srbije, od marta do kraja jula ove godine raspoređeni su u različitim generalnim direkcijama EK, kao i u stalnim predstavništvima i delegacijama EU.

U komunikacionim izazovima današnjice, evropske institucije sve češće imaju savremen i nekonvencionalan pristup, aktivne su na društvenim mrežama i čine sve da pojasne važnost svog delovanja žiteljima “starog kontinenta”.

Slično na MP:

Autor: MuskiPortal

Podijeli ovu objavu na