Svaki gost dobrodošao u Hrvatsku, negativni komentari su samo stavovi pojedinca

Svaki gost dobrodošao u Hrvatsku, negativni komentari su samo stavovi pojedinca

Svaki je gost dobrodošao u Hrvatsku, a negativni komentari koji su se mogli čuti prošle godine o gostima iz BiH su samo stavovi pojedinca, rekao je u intervjuu za današnji Dnevni list, ministar turizma Hrvatske Veljko Ostojić.

Pokrenuta lavina: Piškili smo u Makarskoj za 9,99 kuna na crno i bez kusura

Smatra da turisti iz BiH doživljavaju Hrvatsku kao svoje prvo i glavno odredište, a čemu doprinosi i činjenica da veliki broj građana BiH u Hrvatskoj ima kuće za odmor.

Bosanci munjevito uzvratili: Skršili smo 162 kune u Konzumu, bez kartice za popust

“Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, turisti iz BiH ostvarili su prošle godine tri posto više noćenja nego 2010. godine. Nadam se da će se pozitivan trend turističkog prometa iz BiH nastaviti i idućih godina”, kazao je Ostojić.

Također, kaže da i hrvatski građani često biraju BiH kao odredište turističkog posjeta, bilo da se radi o zimskom i planinskom turizmu ili onekim drugim motivima i sadržajima.

Sarajlija pisao Dijani Čuljak Šelebaj: Na Vašem Jadranu imamo nakanu spržiti dvije prosječne bosanske plate i regres

Naglasio je da postoje mogućnosti za daljni napredak saradnje BiH i Hrvatske, jer već ulaskom Hrvatske u Evropsku uniju otvorit će se mogućnosti za finansiranje budućih zajedničkih projekata Hrvatske i BiH. 

Slično na MP:

Autor: MuskiPortal

Podijeli ovu objavu na