Terme Tuhelj i Terme Olimia: Za nježno maženje i drugačiji pogled na dan i noć (foto, video)

Pametni oni, a mi još gluplji. Nekako tako bi trebao glasiti naslov nastavka priče iz decembra prošle godine o životu i eksploataciji prirodnih bogatstava van granica BiH, tačnije u Sloveniji i Hrvatskoj. Priča je to o pravljenju novca u slučaju Slovenaca, odnosno problema i neprepoznavanju i neiskorištavanju vlastitih resursa i potencijala u našem slučaju. Tu priču možete pročitati ovdje: Pametni Oni i glupi Mi: Ko je izmislio toplu vodu, Slovenac ili Bosanac (Fotoreportaža)

Terme Tuhelj i Terme Olimia: Za nježno maženje i drugačiji pogled na dan i noć (foto, video)

Kako su se stvari odvijale proteklih sedam mjeseci od naše posljednje posjete Termama Olimia (Slovenija) odnosno Tuhelj (Hrvatska). Oni su investirali, gradili, upošljavali i stvarali, a mi se, kao uostalom i posljednje dvije decenije nismo pomjerili s mjesta. Slovenci, između ostalog, i dalje obrađuju zemlju, a mi još uvijek ispijajući kafu u centru grada u izlogu gdje nas svi vide uz uvoznu cigaretu čekamo ono mjesto direktora. Rezultat takvog razmišljanja – nova radna mjesta u Sloveniji i povećana nezaposlenost u BiH.

Terme Tuhelj i Terme Olimia: Za nježno maženje i drugačiji pogled na dan i noć (foto, video)

Zašto ovo pišemo – zbog toga što su Terme Olimia i Terme Tuhelj primjer pozitivne povezanosti života u pograničnom području, poštuju se lokalne specifičnosti jednih i drugih, zajedno se nastupa na tržištima, a uspješan razvoj i saradnja konstantno se nadopunjuju i nisu konkurencija jedni drugima. Ovo je već drugi put kako u posljednjih sedam mjeseci zovu novinare iz Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije kako bi kroz medije promovirali ovu pozitivnu priču. Naravno, svjesni značaja medija za podršku razvoju poslovanja učinili su sve da tokom ove trodnevne avanture u prirodi osjetimo sve čari ovih resorta.

Terme Tuhelj su najveći wellness i kupališni centar u Hrvatskoj, a izgradnjom Hotela Well (4*) postaju najveći turistički resort u Hrvatskoj. Smještene su u centru Zagorja, nadomak Zagreba i u proteklih osam godina poslovanja nekoliko puta su uvećali prihode i broj noćenja te su okosnica razvoja turizma u ovom dijelu Hrvatske. Vodi ih domaća i mlada ekipa ekonomista, upošljavaju 140 radnika različitih turističkih profila. Do ove investicije u uređenje i proširenje kapaciteta te poslovanje i obuku radnika uloženo je više od 18 miliona eura, a sam projekt izgradnje novog hotela i preuređenja postojećih kapaciteta vrijedan je 12 miliona eura. Za više detalja posjetite http://www.terme-tuhelj.hr/hr/ ili http://www.terme-olimia.com/hr/

A mi vas dalje prepuštamo da uživate u fotografijama…

640 Pregleda 3 Views Today

Slično na MP:

Šta mislite o ovom tekstu ili temi? Podijelite mišljenje!

Komentari

Autor: MuskiPortal

Podijeli ovu objavu na
/* CONFIGURATION START */ var _ain = { id: \"1212\", url: \"\", title: \"\", pubdate: \"\", authors: \"\", sections: \"\", tags: \"\", comments: \"\" }; /* CONFIGURATION END */ (function (d, s) { var sf = d.createElement(s); sf.type = \'text/javascript\'; sf.async = true; sf.src = ((\'https:\' == d.location.protocol) ? \'https://d7d3cf2e81d293050033-3dfc0615b0fd7b49143049256703bfce.ssl.cf1.rackcdn.com\' : \'http://t.authorinsights.com\')+\'/stf.js\'; var t = d.getElementsByTagName(s)[0]; t.parentNode.insertBefore(sf, t); })(document, \'script\');