Ulcinj, pješčani raj: Plaža za nudiste, klasično kupalište, ali i za pokrivene žene

a5

Kada su plaže u pitanju, je i van granica Crne Gore, pa čak i u svijetu prepoznatljiv po karakterističnim veoma dugim plažama sa jedinstvenim sitnim pijeskom. Ulcinjska Velika plaža dugačka je 12 kilometara, a jedinstvena je i po načinu na koji je iskorišten prostor za plažu, prenosi Anadolija.

Na udaljenosti od samo nekoliko kilometara može se naći plaža za nudiste, klasično kupalište, kao i plaže koje najviše posjećuju pokrivene žene, a to je zapravo ono što je specifično za ovaj dio crnogorskog primorja, što ga čini jedinistvenim u svijetu.

U neposrednoj blizini nalaze se klasična kupališta i plaže koje koje najviše koristi islamsko stanovništvo, odnosno pokrivene žene sa svojim porodicama.

Kako kažu posjetioci, ljudi različitih navika i životnog nazora ni malo ne smetaju jedni drugima.

„Ja nijesam zagovornik odvajanja pokrivenih žena od onih koje to nijesu, nema potrebe, ovdje niko nikoga mrko ne gleda, i jako mi je drago što ovakvo stanje vidim u Ulcinju. Bitno je da postoji pomiješano stanovništvo, jer ako je višenacionalna sredina, mnogo je manje i problema“, priča sa oduševljenjem Nedžad Šabotić, koji je sa svojom porodicom iz Slovenije prvi put došao na  u Ulcinj.

Ovakva plaža od cijelog crnogorskog primorja postoji samo u Ulcinju, jedino mjesto gdje se u stvari pokrivene žene mogu vidjeti na plaži.

Vlasnik jednog od ugostiteljskih objekata na obali ulcinjske Velike plaže, Albert Kastrati, takođe tvrdi da je ulcinjska plaža, jedini prostor na crnogorskom primorju, te da je ovo mjesto već postalo tradicionalno mjesto na koje dolaze pokrivene žene.

Semir Škrijelj porijeklom iz Crne Gore, a koji živi u Njemačkoj, kao i mnogi turisti zaljubljen je u ulcinjsku obalu.

„Ja na obali obavljam namaz, i nikome ko ne obavlja namaze ne smeta takva pojava, jer znaju da je u Ulcinju tako, ima prostora za sve da niko nikoga mrko ne gleda“, kaže Škrijelj u izjavi za agenciju Anadolija (AA).

Na udaljenosti od nekoliko kilometara od ovakvih mješovitih plaža, u produžetku Velike plaže, nalazi se i prostor za nudističko kupalište. Ovaj prostor smješten je na Adi Bojani, koju sa dvije strane zapljuskuje rijeka Bojana sa treće more te tako istovremeno nudi kupanje i u slanoj i u slatkoj vodi.

Na ostrvu Ada Bojana, koje dijeli Crnu Goru od Albanije, plaža je rezervisana isključivo za nudiste još od 1973. godine Ova nudistička plaža ucrtana je i u  turističke karte svijeta. Interesantna je takođe i Ženska plaža u Ulcinju, koju odlikuje sumprona ljekovita voda, a posjećuje je veliki broj žena iz zemlje i inostranstva. Plaža je takođe striktno nudistička, za žene. Zbog svih ovih karakteristika, Ulcinj je mjesto za sve, kažu sagovornici agencije Anadolija.

a1 a2 a3 a4 a6 a7 a8 a9 a10 a11 a12 a13 a14

Slično na MP:

Šta mislite o ovom tekstu ili temi? Podijelite mišljenje!

Komentari

Autor: MuskiPortal

Podijeli ovu objavu na