Vettel: Nisam rekao da je Hamilton glup

Vettel: Nisam rekao da je Hamilton glupNa posljednjoj utrci Formule 1, Lewis Hamilton koji je za Vettelom kasnio za cijeli krug, pretekao ga je u momentu kada je Vettel pokušavao sustići Alonsa na vodećoj poziciji. Vettel je odmah putem radio veze prokomentarisao “Mora da se šališ”, i ljutito mahao iz kokpita Hamiltonu.

Nakon utrke, svi mediji su prenijeli informaciju da je Vettel za Hamiltona rekao da je “glup”, da je napravio “glup potez”, čak je nekoliko medija objavilo navodnu izjavu Sebastian Vettela u kojoj se kaže da je “Hamilton je glupan”.

[pullquote]Rekao  sam da je taj potez Hamiltona bio nepotreban. Ako pogledate pravila, jasno je da je to mogao uraditi i uradio je. Sve jeste po pravilima. Ali nije bilo neophodno. Nije bilo u duhu utrkivanja.[/pullquote] Obzirom na incident u predzadnjem krugu zbog kojeg je Vettel kažnjen sa 20 sekundi, a uz sve to i ova izjava, Vettel je izazvao pravi bijes fanova F1 u V.Britaniji, ali i širom svijeta. Međutim, sada, nekoliko dana nakon utrke i spornih objavljenih izjava, Vettel tvrdi da ništa od toga nije tačno: “Rekao  sam da je taj potez Hamiltona bio nepotreban. Ako pogledate pravila, jasno je da je to mogao uraditi i uradio je. Sve jeste po pravilima. Ali nije bilo neophodno. Nije bilo u duhu utrkivanja. Zasmetao mi je u momentima kada sam jurio Alonsa i kada mi je trebalo par bzih krugova prije odlaska na zamjenu guma. Vjerovatno je na taj način pomogao Buttonu, ali to je utrkivanje. Ne mislim da je trebao to uraditi, iako je po pravilima ispravno, ali mislim da se nije trebao petljati u borbu za prvu poziciju. Ovu izjavu sam dao i nakon trke, ali svi mediji su napisali kako sam rekao da je to glup potez. To nisam rekao.”

Slično na MP:

Autor: MuskiPortal

Podijeli ovu objavu na