Webber: “Dosadni su sa stalnim pritužbama”

Webber: "Dosadni su sa stalnim pritužbama"

Webberu su dojadile konstantne istrage koje se ove godine provode a kojima je za cilj uglavnom utvrditi da li ekipa Red Bull krši pravila. U toku ove godine u više navrata ekipa Red Bull je bila pod istragom, no do sada nisu kažnjeni.

[pullquote]”Jako su dosadni sa stalnim pritužbama. Stalno se provjerava ekipa Red Bull, i do sada nikad nisu ništa našli. Naš bolid je savršeno legalan. Položili smo sve testove koje su tražili od nas i nikada ništa nije pronađeno van pravilnika. Ovo postaje suludo, i ostali timovi idu do granice sa pravilima, ali pritisak na ekipu Red Bull je nešto veći nego na ostale timove.”[/pullquote]Tokom vikenda u Kanadi, FIA suci su tražili od Red Bull ekipe da modifikuje sistem sa kojim bez alata mogu podesiti ovjes bolida, jer samo postojanje takvog sistema bi bilo kršenja pravila. U Njemačkoj, FIA tehnički delegat je pjenio kad je ustanovio da na Red Bull bolidima postoje nestandardizovane mape u ECU te da je napravljen cijeli mali sistem koji je na granici pravila. Zapravio, bio bi nelegalan, samo da su oni koji su pisali pravila bili precizniji. No nisu, pa Joe Bauer tada nije mogao ništa.

FIA je tri dana kasnije zatražila da od Red Bull ekipe da više ne koriste posebne mape za ECU, te objavila novo i preciznije definisano pravilo kako bi spriječili timove da iskoriste rupu.

Webberu sve to počinje ići na živce: “Jako su dosadni sa stalnim pritužbama. Stalno se provjerava ekipa Red Bull, i do sada nikad nisu ništa našli. Naš bolid je savršeno legalan. Položili smo sve testove koje su tražili od nas i nikada ništa nije pronađeno van pravilnika. Ovo postaje suludo, i ostali timovi idu do granice sa pravilima, ali pritisak na ekipu Red Bull je nešto veći nego na ostale timove.”

Slično na MP:

Autor: MuskiPortal

Podijeli ovu objavu na